Bumerang - Yazarkafe

Domatesli Sarımsaklı Ekmek



İtalyanlar Focaccia dese de bizim kültürümüzde asırlardır olan bir şey sarımsaklı ekmek, pişirilen ekmek daha sıcakken üzerine sarımsak sürülüp yenirmiş. İtalyanlar da hamurun üzerine kekik, fesleğen ve sarımsağı ezip sürüp pişiriyorlar. 
Şimdi ben her ikisini harmanlayıp biraz daha değiştirdim ve kendimce domatesli sarımsaklı ekmek yaptım :) 

Çok çene yapmadan hemen tarife geçiyorum :) 

  • 500 gr un
  • 1,5 su bardağı su (250 ml) 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • Yarım paket yaş maya
İçi için:
  • 1 domates rendesi 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Üzeri için 
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam kekik
  • dilerseniz zeytin 

  • Bir kaba mayayı şekeri, tuzu ve biraz su ekleyip mayanın canlansın. 
  • Derin bi kaba unu alıp zeytinyağı ve mayayı döküp karıştırın. 
  • Yoğururken yavaş yavaş su ekleyin. 
  • 10-15 dakika kadar yoğurduktan sonra üzerini örtüp dinlendirin. 
  • Hamur dinlenirken büyükçe bir domatesi rendeleyin. ısıttığınız tavaya önce zeytinyağını sonra domatesi ekleyip biraz tuz atıp soteleyin. 
  • Hamur kabardıktan sonra iki parçaya ayırın ve ilk parçayı ister el ister merdane yardımıyla genişletin. Bir tepsiye yağlı kağıt serip tepsiye hamuru yayın ve içine sotelediğiniz dometesi kaşık ya da fırça yardımıyla üzerine sürün. 
  • Diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp üzerine kapatın. 
  • Hamurun üzerine ezdiğiniz sarımsak ve kekiği sürüp 180 derece 25-30 dakika kadar pişirin. 
  • Servis ederken üzerine zeytin ve kürdan batırıp servis edebilirsiniz. 
  • Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

EMİNE MUTFAKTA COPYRIGHT©2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN