Cumartesi günü Tijen Aktay'la birlikte Lezzet Yazarları Derneğinde çok güzel bir 5 çayı etkinliğine katılmıştım ve burada nefis 2 tarif yaptık.
Bu tariflerden ilki kalp pizza. Sevdikleriniz için hediye olarak bile yapılabilecek güzellikte bir pizza.
Yapımı da tarifi de bir o kadar kolay olan kalp pizzanın tarifi şöyle:
Malzemeler
Kalp Pizza
▪ 500 gr un ▪ 1 paket instant maya
▪ 1 yemek kaşığı zeytinyağı
▪ 270 ml ılık su (1,5 su bardağına yakın
▪ 2 çay kaşığı toz şeker
▪ 2 çay kaşığı tuz
Üzerine ▪ 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
▪ 100 gr sucuk
▪ 100 gr salam
▪ 2 kırmızı biber
▪ 1 çay bardağı mısır
▪ 1,5 çay bardağı domates püresi
▪ 1 diş sarımsak
▪ 1 çay kaşığı toz fesleğen
▪ 1 tatlı kaşığı toz şeker
▪ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
▪ tuz, karabiber
Yapılışı
▪ hamur için unu, şekeri, tuzu, mayayı derin bir kâsede karıştırın. Ortasını açıp, zeytinyağını ve suyu ekleyip az yapışan bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru 4 bezeye ayırıp üzerini streç filmle kapatın. En az 1 saat mayalanmaya bırakın. Vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletirseniz pizza hamurunun lezzetini katlarsınız. ▪ Domates sosu için zeytinyağını, doğradığınız sarımsağı, domates püresini, tuzu, şekeri ve fesleğeni ekleyip kaynatın.
▪ kaynamaya başlayınca 7-8 dakika kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın.
▪ Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp biraz un serperek merdane ile istediğiniz incelikte açın.
▪ kalp şeklini vermek isterseniz bıçakla keserek yapabilirsiniz.
▪ Üzerine domates sosunu sürüp peyniri serpiştirin.
▪ Kalp şeklindeki kalıplarla kestiğiniz salam, sucuk ve biberleri pizzanın üzerine koyun ve mısır serpiştirin. ▪ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun :)
İnstagram: emine_mutfakta
0 yorum:
Yorum Gönder