Ramazan denilince aklımıza neler geliyor? Benim pide, kalabalık aile sofraları, huzur, bayram, bolca su, misafirler ve mutluluk dolu sofralar geliyor. O sofralarında baş tacı tatlıları vardır.
Bugün o baş tacı tatlılardan gül kokulu güllaç tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.
- 10 Yaprak Güllaç
- 1,5 litre süt
- 2 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı çekilmiş fındık( isteğe göre ceviz ya da badem de olur)
- 2 Yemek kaşığı Gül suyu
- Üzeri için:
- Hindistan cevizi
- fındık
- tarçın
Yapımı:
- Sütü ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak ısıtın.
- Ocağın altını kapattıktan sonra serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ılımaya bırakın.
- Güllaç yapraklarını tepsiye dizip üzerine kepçeyle sütten gezdirin.
- Her katı tek tek sütle ıslattıktan sonra 5. katta araya çekilmiş fındık serpin.
- diğer 5 katın da üzerine süt ekledikten sonra kalan üstü üzerine gezdirin ve aralara çatal batırın ki sütü daha iyi çeksin. üzerine 2 kaşık gül suyunu da gezdirin.Dolapta 1 saat kadar dinlendirin.
- Dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder