Yeniden merhabalar, bugün blogun misafiri hem düşük kalorili hem de lezzetli domates çorbası.
Güzel bir domates çorbası yapmanın en önemli sırrı olgun ve güzel kokulu domatesleri kullanmak. Kış aylarında seralarda yetişen içi beyaz domateslerle güzel çorbalar yapmak biraz hayal fakat takvim bugün 8 Temmuz'u gösteriyor. Pazarda, manavda belki de bahçenizde çorba yapmak için harika domatesler bulabiliriz :) Son olarak 1 kase domates çorbası yaklaşık 70 kalori.
Malzemeler
- 1 Kg domates
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 et bulyon
- tuz
- üzeri için bolca kaşar
Yapımı
- Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine et suyunu dökün. Eğer et suyu yoksa 2 et suyu bulyonu parçalayıp atın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
- Bir diş sarımsağı da bıçakla hafifçe üzerine vurun ve domatesin içine atın. Sarımsağı ezmeye gerek yok.
- Başka bir tencerede unu ve tereyağını ve zeytinyağını unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
- Domatesleri yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra blender yardımıyla hiç pürüz kalmayana kadar çekin. Eğer domates çekirdekleri varsa süzgeçten geçirin
- Domatesleri bir kepçe yardımıyla kavrulmuş unun içine dökün azar azar ve çırparak dökmelisiniz ki un topakları kalmasın.
- Üzerine tuzunu da ilave edip 5 dakika kadar kaynatın ve daha sonra 1 çay bardağı sütü ekleyip bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra servise hazır. Ben bol kaşarla seviyorum ama damak tadınıza göre üzerine nane de koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
İnstagram: emine_mutfakta
0 yorum:
Yorum Gönder