Bumerang - Yazarkafe

Sultan Tatlısı

    Adı gibi sultanlara layık bir tatlı sultan tatlısı. Hem bayram da hem de özel günlerinizde yapabileceğiniz güzel bir tatlı.





Malzemeler
  • 2 Yumurta
  • 3 Su bardağı un
  • 250 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • Üzeri için arzuya göre fındık ceviz 
  • Yarım su bardağı süt
Şerbeti için:
3 Su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
yarım limon

Yapımı
  • Ocağa şerbeti koyalım ve biz tatlıyı yaparken şerbet hazır olsun. Şerbeti döktüğümüzde ılık olmalı. 
  • Unu yoğurtma kabına alıp ortasını açalım ve içine yumurtayı, yağı margarini, pudra şekerini, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğuralım. 
  • Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tüm hamur bitene kadar tepsiye koyalım. 
  • Bir küçük tabağa sütü dökelim ve hamurları sırayla önce süte sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizelim. Sonra da üzerine fındık ya da cevizini koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirip çıkarınca şerbeti dökelim. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

EMİNE MUTFAKTA COPYRIGHT©2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN