Malzemeler
- 2 Yumurta
- 3 Su bardağı un
- 250 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- Üzeri için arzuya göre fındık ceviz
- Yarım su bardağı süt
Şerbeti için:
3 Su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
yarım limon
Yapımı
- Ocağa şerbeti koyalım ve biz tatlıyı yaparken şerbet hazır olsun. Şerbeti döktüğümüzde ılık olmalı.
- Unu yoğurtma kabına alıp ortasını açalım ve içine yumurtayı, yağı margarini, pudra şekerini, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tüm hamur bitene kadar tepsiye koyalım.
- Bir küçük tabağa sütü dökelim ve hamurları sırayla önce süte sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizelim. Sonra da üzerine fındık ya da cevizini koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirip çıkarınca şerbeti dökelim.
0 yorum:
Yorum Gönder