Tembel blogger Emine'nin günlüğünde bugün: Şubat ayında yazılması gereken yazıyı yazmak bugüne kısmetmiş :)
Malzemeler
- 5 yumurta
- 5 kahve fincanı toz şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı Pakmaya kakao
- 1 Paket Pakmaya kabartma tozu
- 1 Paket Pakmaya Vanilin
Kreması için:
- 1 Su bardağı nar suyu
- 2 Poşet Pakmaya To Krem Şanti
- 150 gr labne peyniri
- 1 Su bardağı Pakmaya parça çikolata
- Nar taneleri
- pudra şekeri
Yapımı:
- Yumurtaları kırıp üzerine şeeri ekleyin ve köpürene kadar mikserle en az 7-8 dakika çırpın.
- Üzerine eleyerek kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz kare fırın kabına hamuru döküp önceden ısıtılmış 160 derece fıtında 40-45 dakika pişirin.
- Krema için 1 Su bardağı nar suyunu derin bir kaba alıp üzerine toz krem şantiyi ve labneyi ekleyip mikserle çırpın. İçine çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın.
- Pişen keki ortadan kesip 8 Parçaya bölüp Üstteki katın ortasını kalp kalıpla kesin.
- İlk katın üzerine kremayı sıkıp diğer katı üzerine kapatın ve üzerine pudra şekeri serpin.
- Ortadaki boşluğa nar tanelerini doldurduktan sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
İnstagram : emine_mutfakta
0 yorum:
Yorum Gönder