İster sebzeli pizza densin, ister vejeteryan pizza her ismiyle harika bir lezzet.
Sebzeyi hayatına daha fazla sokmak isteyenler için de en lezzetli tariflerden biri.
Hamuru için:
Burada vereceğim hamur tarifinden kişi sayısına göre 4-5 kişilik pizza hamuru çıkıyor siz daha az kişi için yapacaksanız ölçüleri yarıya düşürebilir ya da artan hamuru dolapta saklayabilirsiniz kesinlikle tadında ya da yapısında bir bozulma olmaz.
- 6 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- Yarım paket yaş maya
- Birer tutam tuz ve şeker
Mayalı Pizza Hamuru Yapımı
- Bir kaseye mayayı, yarım bardak ılık suyu, tuz ve şekeri döküp mayanın canlanması için kenarda bekletin.
- Derin bir kabın içine unu koyup ortasını açın ve içine sütü, suyun kalanını, yumurtayı ve zeytinyağını ekleyip birbirine karıştırın.
- Canlanan mayayı da ekledikten sonra hamuru özleşene kadar yoğurun.
- Vaktiniz varsa hamuru dolaba koyup 5 saat kadar dinlendirin.
Sosu için:
- 1 Tane rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı salça
- kekik
- tuz
Tüm malzemeleri karıştırın hepsi bu :)
Üzeri için
- Damak tadınıza ve elinizdeki malzemelere göre sebzeleri dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bu tarifte ben şunları kullandım :
- 1 Kapya biber
- 7-8 tane siyah ve yeşil zeytin
- Küçük boy kuru soğan
- Mantar
- Kaşar
Vejeteryan Pizza Yapımı:
Dinlendirdiğimiz hamuru küçük porsiyonda yapacaksak bölerek koparıyoruz. İyi dinlendirilmiş hamur zaten elinizde kolayca genişletilerek açılacaktır.
Pizza taşınız varsa -çok şanslısınız- pizza taşınıza, yoksa da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamuru koyup biraz daha genişletin.
Üzerine yaptığımız domates sosunu da ekledikten sonra kaşar hariç tüm malzemeleri pizzanın üzerine serpiştirin.
180 derece ısıtılmış fırına pizzanızı gönderin ve 15 dakika sonra fırını açıp üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştirin.
Fırını kapatıp pizzayı 2-3 dakika kadar sıcağında bekletin ve servise hazııır :)
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder