Herkese merhaba, günlerdir tamamlanmayı bekleyen bir tarifim var, aslında hepimizin az çok aşina olduğu cezerye tarifini şeker yerine balla yaptım ve nefis bir ballı cezerye oldu.
Tarife gelirsek
- 5 adet havuç
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 kase hindistan cevizi
- Havuçların kabuklarını soyup suda haşlayın.
- 10-15 dakika kadar haşladıktan sonra suyunu süzüp soğuk suyla yıkayın.
- Rendenin ince tarafıyla havuçları rendeledikten sonra üzerine balı ve nişastayı ekleyip yoğurun.
- Top haline getirdikten sonra hindistan cevizine bulayıp servis edebilirsiniz :)
Tarifi deneyip, beğenirseniz lütfen yorumlarda fikrinizi benimle paylaşın :)
0 yorum:
Yorum Gönder