Annemin yaptığı tatlılar arasında en sevdiğim, hatta diğer tüm satılan/yapılan tatlılar içinde en sevdiğim tatlı kabak tatlısıdır. Bu pratik kabak tatlısının da tarifi anneme ait.
Kendisini yapmak için sadece 2 malzemeye ihtiyaç var : kabak ve şeker.
- 1 Kilo kabak için 1 kilo şeker
YAPIMI
- Kabağı küp küp doğradıktan sonra yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Pişireceğimiz tencereye koyup üzerine şekerini ekleyelim.
- Kaç kilo kabak kullandıysanız üzerine aynı kiloda şeker koyuyoruz.
- Akşamdan sabah ya da en az 6-8 saat kadar şekeriyle beklettikten sonra kısık ateşte yaklaşık 1-1,5saat pişirin.
Herkesin kolaylıkla yapacağı bir tarif üzerine pekmez, tahin ya da ceviz dökerek de tüketebilirsiniz.Tamamen sizin damak tadınıza kalmış :)
0 yorum:
Yorum Gönder