Bumerang - Yazarkafe

Kolay Kabak Tatlısı Tarifi







Annemin yaptığı tatlılar arasında en sevdiğim, hatta diğer tüm satılan/yapılan tatlılar içinde en sevdiğim tatlı kabak tatlısıdır. Bu pratik kabak tatlısının da tarifi anneme ait.
Kendisini yapmak için sadece 2 malzemeye ihtiyaç var : kabak ve şeker.



  • 1 Kilo kabak için 1 kilo şeker

YAPIMI

  • Kabağı küp küp doğradıktan sonra yıkayıp suyunu süzdürelim. 
  • Pişireceğimiz tencereye koyup üzerine şekerini ekleyelim. 
  • Kaç kilo kabak kullandıysanız üzerine aynı kiloda şeker koyuyoruz. 
  • Akşamdan sabah ya da en az 6-8 saat kadar şekeriyle beklettikten sonra kısık ateşte yaklaşık 1-1,5saat pişirin. 


Herkesin kolaylıkla yapacağı bir tarif üzerine pekmez, tahin ya da ceviz dökerek de tüketebilirsiniz.Tamamen sizin damak tadınıza kalmış :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

EMİNE MUTFAKTA COPYRIGHT©2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN