Farklı hoş bir poğaça sunumu arayanlar için bir önerim var. Ayrıca Anneler Günü için hediye önerilerinde bulunduğum yazıda yer vermiştim. Yazı burada
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt (200ml)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım paket yaş maya
- aldığı kadar un (kulak memesinden daha sert bir hamur olacak)
- 1 çay bardağı
üzeri için; 1 yumurta sarısı ve eritilmiş 2 yemek kaşığı margarin
YapılışıSütü hafif ılıtıp mayayı içinde çözdürün, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Yoğurma kabına 2 buçuk bardak kadar unu dökün. Üzerine mayalı süt, sıvı yağ ve yumurtayı ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanıp özdeşleşinceye kadar yoğurun. Bu arada biraz daha un ekleyin. Benim yaptığım ölçüde 4 su bardağı un kullandım fakat bardağınızın büyüklüğüne göre ölçü değişebilir. Biraz sert bir hamur olmalı. Hamur yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakılır. Oklava yardımıyla uzun bir şekilde açın. Bu hamur tezgaha yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir hamur olduğu için oklava ile açarken un kullanmayın.uzun şeritler halinde parçalar kesin ve resimdeki gibi ikili örgü yapıp tepsinin büyüklüğüne göre kalp şeklini verin. Daha sonra iç kısmını dolduracağınız hamurları kesin ve iki ucundan yuvarlayarak ortada birleştirin. Bittikten hamurun üzerin bolca tereyağından sonra da yumurta sarısından sürün ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun. Denerseniz lütfen yorumlarınızı benimle paylaşın bu beni çok mutlu eder. Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder