Bumerang - Yazarkafe

Midye Börek

Görünüşü nedeniyle adını midyeden alan bu böreğin yapılışı çok basit olsa da ilk kez görenler şöyle bir eline alıp nasıl yapıldığını incelemeden edemiyor. Bu börekten ilk bahsettiğimde bir arkadaşım "ıyy mideye mi var içinde" demişti :) 



 Midye Börek Yapımı 


 Malzemeler

  • Kişi sayısına göre yufka sayısı artırılabilir, 1 yufkadan 4 börek çıkıyor. 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Dilediğiniz iç harç (ben peynir ve haşlanmış patates kullandım)
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı



Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi 5 adımda anlatmaya çalıştım. 
4'e böldüğümüz yufkayı önce sıvı yağ ve süt karışımını sürüyoruz ve resimdeki adımları takip edip üzerine yumurta sarını sürüp 180 derecede 20-25 dakika pişirip afiyetle tüketiyoruz. 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

EMİNE MUTFAKTA COPYRIGHT©2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN