Malzemeler
- Yumurta
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
İç Malzemesi
- 4 adet orta boy elma
- 1 çay bardaği toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 Yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
- Un haricindeki tüm hamur malzemeleri bir kabın içine alalım ve mikserle bir kaç dakika çırpalım. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında diyebiliriz.
- Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim.
- 4 Elmayı soyalım ve rendeleyelim. Bir tavada rendelenen elmayı sotelemeye başlayalım. Üzerine Yarım ç.bardağı şekeri ilave edelim. Şekerler eriyince tarçını da ilave edip ocağın altını kapatalım. Dilerseniz çekilmiş ceviz ya da fındık da ekleyebilirsiniz.
Bu da ikinci şeklin yapılışı. Hamuru açtıktan sonra geniş ağızlı bir bardakla kestim ve yukarıdaki şekli verdim. Tadı alıştığımız elmalı kurabiye tadında ama şekli gerçekten çok güzel. Elma yerine armut da kullanabilirsiniz. 180 Derecede yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirdim ve çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serptim. Afiyet Olsun, şimdiden ellerinize sağlık :)
sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder