Semizotu, semizotugiller familyasından bir bitkidir. Amerika'da yenmese de ülkemizde ve Asya kıtasında bolca tüketilen bir bitkidir. Salatası, etli yemeği, böreği yapılır. Ben bugün cacığının yapılışını anlatacağım.
Faydalarını kısaca sayarsak;
Beyin yorgunluğuna iyi gelir.
Kanı temizler.
Kandaki şeker oranını düşürür.
Çok düşük kalorilidir.(100gr 32 kalori)
Kabızlığa iyi gelir.
Balıktaki kadar olmasa da yüksek miktarda omega-3 içerir.
Semizotu Cacığı
Malzemeler
- 1 Demet semizotu
- Yarım kilodan biraz fazla yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 su bardağı su
- tuz
- Üzeri için; 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Bir kapta güzelce semizotunu yıkayarak başlayalım. Yıkadığımız suyu saksıya dökersek saksıda semizotu hızla yetişir. Ya da satın aldığınız semizotunun kökleri varsa onları da saksıya ekerek kendi semizotunuzu yetiştirebilirsiniz.
- Semizotlarını yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp bir kaba alalım ve üzerine yoğurdunu, sarımsağını tuzunu ve suyunu ekleyip karıştıralım.
- Cezvede yağı ve kuru naneyi kavurup cacığın üzerine döktükten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
1 yorum:
Ellerine sağlık!
Yorum Gönder