Bumerang - Yazarkafe

Şekersiz İrmik Tatlısı

Herkese merhaba, bloga yine vakit ayıramadığım şu günlerde ilk boş vaktimde sizlerle bomba bir tarif ve bu bomba tarifin sahibi Sinem hanımı tanıştırmak istiyorum. 

Tarife başlamadan önce bakmaya doyamadığım Sinem hanımın İnstagram hesabı bu: Zayıflarken


Az kalorili,diyete uygun, sağlıklı onlarca tarif içerisinden bugün bizlerle Şekersiz İrmik Tatlısını paylaştığı için kendisine teşekkürler :)



Malzemeler 

  • 1 Bardak hurma suyu ( 1 gece önceden 9-10 hurmayı 1 bardak suda bekleterek elde ediyoruz. Böylece hurmanın tatlılığı suya geçiyor) 
  • 2 Su bardağı süt
  • 3 Yemek kaşığı irmik 

Yapılışı 
  • 3 kaşık irmiği bir tencerede biraz kavuruyoruz. 
  • sonra içine 1 bardak hurma suyunu ve sütü ekleyerek karıştırıyoruz. 
  • Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. 
  • Kaselere pay ederek soğumaya bırakıyoruz. Bu ölçüden 3 kase irmik tatlısı çıkıyor. 
Dilerseniz üzerini bitter çikolatayla ya da hindistan cevizi ve meyvelerle süsleyebilirsiniz. 


Tadına hayran kaldığım şekersiz irmik tatlısı normal irmik tatlısından bile lezzetli oluyor. 
Hem vücudumuza gereksiz yere şeker sokmayı engellediği için hem de bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için Sinemciğime sonsuz teşekkürler. 

Herkese merhaba, bloga yine vakit ayıramadığım şu günlerde ilk boş vaktimde sizlerle bomba bir tarif ve bu bomba tarifin sahibi Sinem hanımı tanıştırmak istiyorum. 

Tarife başlamadan önce bakmaya doyamadığım Sinem hanımın İnstagram hesabı bu: Zayıflarken


Az kalorili,diyete uygun, sağlıklı onlarca tarif içerisinden bugün bizlerle Şekersiz İrmik Tatlısını paylaştığı için kendisine teşekkürler :)



Malzemeler 

  • 1 Bardak hurma suyu ( 1 gece önceden 9-10 hurmayı 1 bardak suda bekleterek elde ediyoruz. Böylece hurmanın tatlılığı suya geçiyor) 
  • 2 Su bardağı süt
  • 3 Yemek kaşığı irmik 

Yapılışı 
  • 3 kaşık irmiği bir tencerede biraz kavuruyoruz. 
  • sonra içine 1 bardak hurma suyunu ve sütü ekleyerek karıştırıyoruz. 
  • Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. 
  • Kaselere pay ederek soğumaya bırakıyoruz. Bu ölçüden 3 kase irmik tatlısı çıkıyor. 
Dilerseniz üzerini bitter çikolatayla ya da hindistan cevizi ve meyvelerle süsleyebilirsiniz. 


Tadına hayran kaldığım şekersiz irmik tatlısı normal irmik tatlısından bile lezzetli oluyor. 
Hem vücudumuza gereksiz yere şeker sokmayı engellediği için hem de bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için Sinemciğime sonsuz teşekkürler. 

OKLAVA TATLISI




Oklava tatlısı da diyen var oklava baklavası da adı ne olursa olsun tadı harika. 
Geçtiğimiz haftalarda Kayseri'den misafirlerimiz gelmişti. Gelen misafirimiz de yemek konusunda oldukça nam salmış biridir hatta bu tatlıyı sipariş verenler doludur. Onu bulmuşken bu fırsatı kaçırır mıyım hem tatlıyı yaptırdım hem de en ince detayına kadar öğrendim :)


Sizin için de adım adım fotoğraflarım. 



Vereceğim Ölçülerden 1 tepsi çıkıyor fakat oranı arttırarak daha fazla yapabilirsiniz malum önümüz bayram. 


Malzemeler 
  • 1 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından biraz fazla sulu yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olmalı)
  • Açmak için: mısır nişastası 
  • İçi İçin çekilmiş ceviz


  • eritilmiş yarım paket margarin yarım su bardağı sıvıyağ 
şerbeti için: 

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker 
yarım limon 



  • Hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayırıp dinlendirmeye bırakalım. Bezelerin boyu mandalina kadar olsun. 



  • Yufkayı açarken mutlaka mısır nişastası kullanın. Yırtılma olsa bile sorun değil. Yufkayı açtıktan sonra tam ortadan kesin. 


  • İlk parçaya ceviz serpip oklavaya saralım. 


  • Yufkayı sardıktan sonra iki taraftan büzüp oklavadan çıkarıyoruz ve tepsimize koyuyoruz. 


  • Aynı işlemi diğer parça için de yapıyoruz ve diğer hamurları da açıp işlemleri tekrarlıyoruz. 



  • Üzerine erittiğimiz yağı gezdiriyoruz ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Piştikten sonra içindeki yağı henüz sıcakken bir kaba boşaltalım ki hem fazla yağını çekmesin hem de daha hafif olsun. 

  • Piştikten sonra dilimleyin. Şerbet el yakmayacak kadar sıcak baklava da soğuk olmalı. Hatta şerbet dökmezseniz 1 hafta bile tazeliğini korur. 


Ellerinize sağlık. 

Çok daha fazla tarif için İnstagram hesabım: emine mutfakta





Oklava tatlısı da diyen var oklava baklavası da adı ne olursa olsun tadı harika. 
Geçtiğimiz haftalarda Kayseri'den misafirlerimiz gelmişti. Gelen misafirimiz de yemek konusunda oldukça nam salmış biridir hatta bu tatlıyı sipariş verenler doludur. Onu bulmuşken bu fırsatı kaçırır mıyım hem tatlıyı yaptırdım hem de en ince detayına kadar öğrendim :)


Sizin için de adım adım fotoğraflarım. 



Vereceğim Ölçülerden 1 tepsi çıkıyor fakat oranı arttırarak daha fazla yapabilirsiniz malum önümüz bayram. 


Malzemeler 
  • 1 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından biraz fazla sulu yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olmalı)
  • Açmak için: mısır nişastası 
  • İçi İçin çekilmiş ceviz


  • eritilmiş yarım paket margarin yarım su bardağı sıvıyağ 
şerbeti için: 

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker 
yarım limon 



  • Hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayırıp dinlendirmeye bırakalım. Bezelerin boyu mandalina kadar olsun. 



  • Yufkayı açarken mutlaka mısır nişastası kullanın. Yırtılma olsa bile sorun değil. Yufkayı açtıktan sonra tam ortadan kesin. 


  • İlk parçaya ceviz serpip oklavaya saralım. 


  • Yufkayı sardıktan sonra iki taraftan büzüp oklavadan çıkarıyoruz ve tepsimize koyuyoruz. 


  • Aynı işlemi diğer parça için de yapıyoruz ve diğer hamurları da açıp işlemleri tekrarlıyoruz. 



  • Üzerine erittiğimiz yağı gezdiriyoruz ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
  • Piştikten sonra içindeki yağı henüz sıcakken bir kaba boşaltalım ki hem fazla yağını çekmesin hem de daha hafif olsun. 

  • Piştikten sonra dilimleyin. Şerbet el yakmayacak kadar sıcak baklava da soğuk olmalı. Hatta şerbet dökmezseniz 1 hafta bile tazeliğini korur. 


Ellerinize sağlık. 

Çok daha fazla tarif için İnstagram hesabım: emine mutfakta


GÜLLAÇ

Ramazan denilince aklımıza neler geliyor? Benim pide, kalabalık aile sofraları, huzur, bayram, bolca su, misafirler ve mutluluk dolu sofralar geliyor. O sofralarında baş tacı tatlıları vardır. 
Bugün o baş tacı tatlılardan gül kokulu güllaç tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.





  • 10 Yaprak Güllaç 
  • 1,5 litre süt
  • 2 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı çekilmiş fındık( isteğe göre ceviz ya da badem de olur)
  • 2 Yemek kaşığı Gül suyu

  • Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
  • fındık
  • tarçın

Yapımı:

  • Sütü ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak ısıtın. 
  • Ocağın altını kapattıktan sonra serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ılımaya bırakın. 
  • Güllaç yapraklarını tepsiye dizip üzerine kepçeyle sütten gezdirin. 
  • Her katı tek tek sütle ıslattıktan sonra 5. katta araya çekilmiş fındık serpin. 
  • diğer 5 katın da üzerine süt ekledikten sonra kalan üstü üzerine gezdirin ve aralara çatal batırın ki sütü daha iyi çeksin. üzerine 2 kaşık gül suyunu da gezdirin.Dolapta 1 saat kadar dinlendirin. 
  • Dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Ramazan denilince aklımıza neler geliyor? Benim pide, kalabalık aile sofraları, huzur, bayram, bolca su, misafirler ve mutluluk dolu sofralar geliyor. O sofralarında baş tacı tatlıları vardır. 
Bugün o baş tacı tatlılardan gül kokulu güllaç tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.





  • 10 Yaprak Güllaç 
  • 1,5 litre süt
  • 2 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı çekilmiş fındık( isteğe göre ceviz ya da badem de olur)
  • 2 Yemek kaşığı Gül suyu

  • Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
  • fındık
  • tarçın

Yapımı:

  • Sütü ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak ısıtın. 
  • Ocağın altını kapattıktan sonra serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ılımaya bırakın. 
  • Güllaç yapraklarını tepsiye dizip üzerine kepçeyle sütten gezdirin. 
  • Her katı tek tek sütle ıslattıktan sonra 5. katta araya çekilmiş fındık serpin. 
  • diğer 5 katın da üzerine süt ekledikten sonra kalan üstü üzerine gezdirin ve aralara çatal batırın ki sütü daha iyi çeksin. üzerine 2 kaşık gül suyunu da gezdirin.Dolapta 1 saat kadar dinlendirin. 
  • Dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Çilekli Chia Puding

Ben bu chia pudingi işini çok sevdim. Hem tadını çok seviyorum hem de akşamdan hazırlıyorum sabaha hoop kahvaltım hazır oluyor. 
Yazın gelmesiyle chia pudingini meyvelerle zenginleştirmeye başladım. 
Bugün tarifini vereceğim puding: Çilekli chia pudingi. 



Pembiş pembiş Çilekli Chia Pudingi: 

Malzemeler 
  • 3-4 Adet çilek 
  • 1 Su bardağı süt 
  • 1 Tatlı kaşığından biraz fazla chia tohumu
  • Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal 
Yapımı

  • Yapımı oldukça kolay olan tarifimiz şöyle çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kabun içine sütle beraber koyalım ve blender ile ezelim. Sonra Bir kaseye alalım ve içine chia tohumu ve balı ekleyip karıştıralım. Akşamdan dolaba koyup sabah afiyetle yiyelim. 
İşte oldukça kolay, hafif, lezzetli tarifimiz böyleydi. Bir başka chialı tariflerde görüşmek dileğiyle :)


İnstagram: emine mutfakta
Ben bu chia pudingi işini çok sevdim. Hem tadını çok seviyorum hem de akşamdan hazırlıyorum sabaha hoop kahvaltım hazır oluyor. 
Yazın gelmesiyle chia pudingini meyvelerle zenginleştirmeye başladım. 
Bugün tarifini vereceğim puding: Çilekli chia pudingi. 



Pembiş pembiş Çilekli Chia Pudingi: 

Malzemeler 
  • 3-4 Adet çilek 
  • 1 Su bardağı süt 
  • 1 Tatlı kaşığından biraz fazla chia tohumu
  • Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal 
Yapımı

  • Yapımı oldukça kolay olan tarifimiz şöyle çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kabun içine sütle beraber koyalım ve blender ile ezelim. Sonra Bir kaseye alalım ve içine chia tohumu ve balı ekleyip karıştıralım. Akşamdan dolaba koyup sabah afiyetle yiyelim. 
İşte oldukça kolay, hafif, lezzetli tarifimiz böyleydi. Bir başka chialı tariflerde görüşmek dileğiyle :)


İnstagram: emine mutfakta

Wet N Wild Mocha licious

Yeniden merhaba. Bugün ilk koyu rujumla ilgili ufak bir fikir yazısı yazmak istiyorum.
 Wet N Wild Mocha-licious benim aldığım ilk koyumsu ruj. Son zamanlarda oldukça da popüler bir ruj. 



Her dudakta farklı duran rujlardan Wet N Wild Mocha-licious. Ayrıca bende olmadığı için karşılaştırmasını yapamayacağım fakat Mac Verve ruja dupe olarak gösteriliyor. 


Bu fotoğrafa göre evet birbirlerine muadil diyebiliyorum fakat bloglarda arattığım görsellerde Mocha licious daha mat duruyor. 

Rengi tanımlamak gerekirse kahvemsi bordo ama biraz da mor katmışlar diyebilirim. Her gördüğüm kişide başka bir renkte duruyor. Bu nedenle rengini anlatmakta da zorlanıyorum. 




Bendeki duruşu ise böyle. Aslında bir kat daha uygularsam çok daha koyu bir renk ortaya çıkıyor. Hafif uygulayarak günlük, koyu uygulayarak geceye uygun bir ruj olarak kullanılabilir. 

Kalıcılığı aman aman değil ortası bir şey yediğinizde hemen çıkıyor. 
Klasik kötü Wet N Wild ambalajı en kötü yanı. Kapağa ruj kolayca bulaşıyor. 

Yapı olarak iste çok çok iyi. Markanın diğer rujları gibi pastel boya kıvamında değil. 
Kolayca sürülüyor, dudakları kurutmuyor,  fiyatı oldukça uygun. 


Wet N Wild Mocha licious Gratis'lerde satılıyor ve güncel fiyatı 10.90 TL. 

Yeniden merhaba. Bugün ilk koyu rujumla ilgili ufak bir fikir yazısı yazmak istiyorum.
 Wet N Wild Mocha-licious benim aldığım ilk koyumsu ruj. Son zamanlarda oldukça da popüler bir ruj. 



Her dudakta farklı duran rujlardan Wet N Wild Mocha-licious. Ayrıca bende olmadığı için karşılaştırmasını yapamayacağım fakat Mac Verve ruja dupe olarak gösteriliyor. 


Bu fotoğrafa göre evet birbirlerine muadil diyebiliyorum fakat bloglarda arattığım görsellerde Mocha licious daha mat duruyor. 

Rengi tanımlamak gerekirse kahvemsi bordo ama biraz da mor katmışlar diyebilirim. Her gördüğüm kişide başka bir renkte duruyor. Bu nedenle rengini anlatmakta da zorlanıyorum. 




Bendeki duruşu ise böyle. Aslında bir kat daha uygularsam çok daha koyu bir renk ortaya çıkıyor. Hafif uygulayarak günlük, koyu uygulayarak geceye uygun bir ruj olarak kullanılabilir. 

Kalıcılığı aman aman değil ortası bir şey yediğinizde hemen çıkıyor. 
Klasik kötü Wet N Wild ambalajı en kötü yanı. Kapağa ruj kolayca bulaşıyor. 

Yapı olarak iste çok çok iyi. Markanın diğer rujları gibi pastel boya kıvamında değil. 
Kolayca sürülüyor, dudakları kurutmuyor,  fiyatı oldukça uygun. 


Wet N Wild Mocha licious Gratis'lerde satılıyor ve güncel fiyatı 10.90 TL. 

Unsuz Şekersiz Pancake | Muzlu Pankek



Merhaba sevgili formuna dikkat eden ve etmek isteyecek olan okuyucularım :) Bugün sizlerle paylaşacağım tarif sadece 2 malzemeden oluşuyor.

Formumuza dikkat ediyoruz diye pankek de yemeyecek değiliz. Unsuz şekersiz pankek varken diyette olsak da yeriz.


İhtiyacımız olan iki malzeme Muz ve Yumurta!

Naasıl olacak bu iş derseniz işte adım adım muzlu pankek yapımı:


Önemli noktalarına gelirsek, muzu ve yumurtayı blender yardımıyla çok iyi şekilde karıştırın. Tava iyice ısındıktan sonra pankek hamurunuzu kaşık kaşık dökün. 
Bir yüz pişince spatula yarımıyla diğer yüzü de pişirin. 

Bana göre normal pankekten bile daha lezzetli. Çocukların da severek tüketeceği bir tarif olacağına eminim. 
Afiyet olsun. 

İnstagram emine mutfakta



Merhaba sevgili formuna dikkat eden ve etmek isteyecek olan okuyucularım :) Bugün sizlerle paylaşacağım tarif sadece 2 malzemeden oluşuyor.

Formumuza dikkat ediyoruz diye pankek de yemeyecek değiliz. Unsuz şekersiz pankek varken diyette olsak da yeriz.


İhtiyacımız olan iki malzeme Muz ve Yumurta!

Naasıl olacak bu iş derseniz işte adım adım muzlu pankek yapımı:


Önemli noktalarına gelirsek, muzu ve yumurtayı blender yardımıyla çok iyi şekilde karıştırın. Tava iyice ısındıktan sonra pankek hamurunuzu kaşık kaşık dökün. 
Bir yüz pişince spatula yarımıyla diğer yüzü de pişirin. 

Bana göre normal pankekten bile daha lezzetli. Çocukların da severek tüketeceği bir tarif olacağına eminim. 
Afiyet olsun. 

İnstagram emine mutfakta

Şekersiz Çilekli Dondurma

Misler gibi bir Bahar gününden merhaba :) 
Yazın gelişini iyiden iyiye hissettiğimiz şu günlerde bir kısmımız kış kilolarından kurtulmak isterken bir kısmımız da ferahlatan yiyecekler tüketmek istiyoruz. 
Hem kalorisi az hem de  ferahlatıcı bir tarife ne dersiniz. 



Şekersiz Fit Dondurma

Malzemeler
(6 kişilik)

  • 6-7 Adet yumuşak çilek
  • 3 Yemek kaşığı süzme yoğurt ( koyu yoğurt da olur)
  • 1 Tatlı kaşığı bal ( ben katmadım ama tatlandırmak isterseniz katabilirsiniz)
  • 1 Yemek kaşığı toz hindistancevizi 
Yapımı 

  • Çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kaseye alalım ve tüm malzemeleri ekleyip blender ile ezelim. 
  • Dondurma kaplarına karışımı döküp dolapta en az 4 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz 
Ben dondurma kalıplarını ikeadan aldım. Tam fiyatı aklımda değil fakat 6 adet 4 lira civarıydı. 

Siz de şekersiz dondurma yapmak isterseniz işte bu kadar basit. Yaz boyunca bol bol dondurma tarifleri vereceğim. 

Afiyet olsun. 

İnstagram: emine_mutfakta
Misler gibi bir Bahar gününden merhaba :) 
Yazın gelişini iyiden iyiye hissettiğimiz şu günlerde bir kısmımız kış kilolarından kurtulmak isterken bir kısmımız da ferahlatan yiyecekler tüketmek istiyoruz. 
Hem kalorisi az hem de  ferahlatıcı bir tarife ne dersiniz. 



Şekersiz Fit Dondurma

Malzemeler
(6 kişilik)

  • 6-7 Adet yumuşak çilek
  • 3 Yemek kaşığı süzme yoğurt ( koyu yoğurt da olur)
  • 1 Tatlı kaşığı bal ( ben katmadım ama tatlandırmak isterseniz katabilirsiniz)
  • 1 Yemek kaşığı toz hindistancevizi 
Yapımı 

  • Çilekleri yıkayıp saplarından ayırdıktan sonra bir kaseye alalım ve tüm malzemeleri ekleyip blender ile ezelim. 
  • Dondurma kaplarına karışımı döküp dolapta en az 4 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz 
Ben dondurma kalıplarını ikeadan aldım. Tam fiyatı aklımda değil fakat 6 adet 4 lira civarıydı. 

Siz de şekersiz dondurma yapmak isterseniz işte bu kadar basit. Yaz boyunca bol bol dondurma tarifleri vereceğim. 

Afiyet olsun. 

İnstagram: emine_mutfakta

Narlı Kalp Pasta



Tembel blogger Emine'nin günlüğünde bugün: Şubat ayında yazılması gereken yazıyı yazmak bugüne kısmetmiş :)




Malzemeler


  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı Pakmaya kakao
  • 1 Paket Pakmaya kabartma tozu
  • 1 Paket Pakmaya Vanilin 
Kreması için:
  • 1 Su bardağı nar suyu
  • 2 Poşet Pakmaya To Krem Şanti 
  • 150 gr labne peyniri
  • 1 Su bardağı Pakmaya parça çikolata
  • Nar taneleri 
  • pudra şekeri

Yapımı: 

  • Yumurtaları kırıp üzerine şeeri ekleyin ve köpürene kadar mikserle en az 7-8 dakika çırpın. 
  • Üzerine eleyerek kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip karıştırın. 
  • Yağlı kağıt serdiğiniz kare fırın kabına hamuru döküp önceden ısıtılmış 160 derece fıtında 40-45 dakika pişirin. 
  • Krema için 1 Su bardağı nar suyunu derin bir kaba alıp üzerine toz krem şantiyi ve labneyi ekleyip mikserle çırpın. İçine çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın. 
  • Pişen keki ortadan kesip 8 Parçaya bölüp Üstteki katın ortasını kalp kalıpla kesin. 
  • İlk katın üzerine kremayı sıkıp diğer katı üzerine kapatın ve üzerine pudra şekeri serpin. 
  • Ortadaki boşluğa nar tanelerini doldurduktan sonra servise hazır. 

Afiyet olsun. 
İnstagram : emine_mutfakta


Tembel blogger Emine'nin günlüğünde bugün: Şubat ayında yazılması gereken yazıyı yazmak bugüne kısmetmiş :)




Malzemeler


  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı Pakmaya kakao
  • 1 Paket Pakmaya kabartma tozu
  • 1 Paket Pakmaya Vanilin 
Kreması için:
  • 1 Su bardağı nar suyu
  • 2 Poşet Pakmaya To Krem Şanti 
  • 150 gr labne peyniri
  • 1 Su bardağı Pakmaya parça çikolata
  • Nar taneleri 
  • pudra şekeri

Yapımı: 

  • Yumurtaları kırıp üzerine şeeri ekleyin ve köpürene kadar mikserle en az 7-8 dakika çırpın. 
  • Üzerine eleyerek kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip karıştırın. 
  • Yağlı kağıt serdiğiniz kare fırın kabına hamuru döküp önceden ısıtılmış 160 derece fıtında 40-45 dakika pişirin. 
  • Krema için 1 Su bardağı nar suyunu derin bir kaba alıp üzerine toz krem şantiyi ve labneyi ekleyip mikserle çırpın. İçine çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın. 
  • Pişen keki ortadan kesip 8 Parçaya bölüp Üstteki katın ortasını kalp kalıpla kesin. 
  • İlk katın üzerine kremayı sıkıp diğer katı üzerine kapatın ve üzerine pudra şekeri serpin. 
  • Ortadaki boşluğa nar tanelerini doldurduktan sonra servise hazır. 

Afiyet olsun. 
İnstagram : emine_mutfakta

Ayva Reçeli Yapımı

Yazdığımı sandığım ama yazmadığımı bugün fark ettiğim geç kalmışlıkta çığır açtığım bir yazıyla merhaba :)

Bu reçeli ben Aralık sonunda yapmıştım fakat telefonum bozulunca tüm fotoğraflar gitmişti. Sonra tekrar ayva reçeli yaptım ve bu defa çekip yazayım dedim (!) 
Yazmadığımı sabah fark ettim ve şimdi başladım yazmaya fakat ayvanın mevsimi geçiyor. Artık kışa yaparsanız tarifim aklınızda bulunsun. 



Malzemeler
  • 1 Kg ayva için
  • 1 kg Şeker
  • Yarım limon
  • 5-6 ayva çekirdeği
  • 4 su bardağı su


  • Ayvaları kabularını soyduktan sonra küp küp doğrayalım. 

  • Biraz kararma oluyor ama önemli değil. Ayvaları doğradıktan sonra yıkayalım ve üzerine şekeri dökelim.
  • Şekerle ve suyla birlikte en az 4-5 saat bekletirseniz daha güzel olur fakat beklemek istemezseniz ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye başlayabilirsiniz. 
  • Ayvayı doğrarken çekirdeklerinden 5-6 tane ayırın ve reçel kaynarken içine atın. Bu çekirdekler daha güzel renk almasını sağlıyor. 
  • Kıvamına gelinceye kadar kaynatın (en az 1 saat) 
  • Kıvamı reçel gibi olduktan sonra ocağın altını kapatıp limonu sıkın. 
  • Kavanozlara doldurup uzun süre bozulmadan tüketebilirsiniz. 

                  İnstagram hesabım : emine_mutfakta

Yazdığımı sandığım ama yazmadığımı bugün fark ettiğim geç kalmışlıkta çığır açtığım bir yazıyla merhaba :)

Bu reçeli ben Aralık sonunda yapmıştım fakat telefonum bozulunca tüm fotoğraflar gitmişti. Sonra tekrar ayva reçeli yaptım ve bu defa çekip yazayım dedim (!) 
Yazmadığımı sabah fark ettim ve şimdi başladım yazmaya fakat ayvanın mevsimi geçiyor. Artık kışa yaparsanız tarifim aklınızda bulunsun. 



Malzemeler
  • 1 Kg ayva için
  • 1 kg Şeker
  • Yarım limon
  • 5-6 ayva çekirdeği
  • 4 su bardağı su


  • Ayvaları kabularını soyduktan sonra küp küp doğrayalım. 

  • Biraz kararma oluyor ama önemli değil. Ayvaları doğradıktan sonra yıkayalım ve üzerine şekeri dökelim.
  • Şekerle ve suyla birlikte en az 4-5 saat bekletirseniz daha güzel olur fakat beklemek istemezseniz ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye başlayabilirsiniz. 
  • Ayvayı doğrarken çekirdeklerinden 5-6 tane ayırın ve reçel kaynarken içine atın. Bu çekirdekler daha güzel renk almasını sağlıyor. 
  • Kıvamına gelinceye kadar kaynatın (en az 1 saat) 
  • Kıvamı reçel gibi olduktan sonra ocağın altını kapatıp limonu sıkın. 
  • Kavanozlara doldurup uzun süre bozulmadan tüketebilirsiniz. 

                  İnstagram hesabım : emine_mutfakta

AVENE TERMAL SUYU

Merhaba! Bir süredir aklımda olan artık yazmalıyım dediğim ürünle karşınızdayım Avene Termal Su.
Bir sudan çok ama çok fazlası kendisi. 2 aydır her gün kullandım ve artık sizlerle de izlenimlerimi paylaşmalıyım. 



Termal sular nedir ?

Normal sulardan farklı olarak içeriğindeki mineraller sayesinde cildi yenilemeyi, 7.5 pH değeriyle cildin pH dengesini sağlamayı, tahrişi ve kızarıklığı azaltmayı, cildi nemli tutmak bazı vaatlerinden bir kısmı. 

Nerelerde kullanıyorum ? 

- Ben bu ürünü özellikle akşamları cildimi temizleyip nemlendirdikten sonra yüzüme sıkıyorum ve silmeden nemlendiriciyle birlikte cildimin emmesini bekliyorum. 
- Eğer kuru ciltliyseniz nemlendirseniz de o pütürlü kuru ciltten rahatsızsanız bu yöntemi kesinlikle tavsiye ederim.
- Grip olduysanız silmekten yıpranan burnunuza sıkabilir ya da bir makyaj pamuğuna sıkıp burnunuzu yumuşatmak için kullanabilirsiniz. 
- Epilasyon ya da ağda sonrası vücudunuzun kızaran bölgelerinde, iple kaş- bıyık aldıktan sonra kızaran bölgelerde kızarıklıkları azaltmak için kullanabilirsiniz. 
- Diz kapaklarınız ya da dirsekleriniz kuruysa yumuşatmak için kullanabilirsiniz. 
- Makyajdan sonra daha nemli bir görüntü istiyorsam makyajım bittikten sonra biraz sıkıyorum ve hem makyaj cildime daha iyi oturuyor hem de nemli kalıyor. 
- Fondöten fırçamı ya da BB süngeri bu suyla ıslatıp uyguladıktan sonra fondötenden harika sonuç aldım. 



Kullanmadım fakat şu alanlarda da kullanılıyor:
-Arı, böcek, sivrisinek sokmalarında
- Kaşıntıdan oluşan kuruluk ve yaralarda
- Güneş yanıkları ve Güneş kızarıklıklarında
- Sivilce yaralarında
- Yanıklarda dolaba koyup sıkarsanız cildi ferahlatıyor
- Tonik olarak
- Traş sonrası cildi yatıştırmak için
- Pişiklerde 






Merak edenler için ürünün arka yüzü ve içeriği böyle. 


Sprey şişede ve 50 ml, 150 ml, 300 ml olarak 3 boyda satılıyor Avene Termal Sular. Eczanelerde ve internette kolayca ulaşabiliceğiniz bir ürün. Bendeki 150 ml olanı ve 20 lira civarına satılıyor. 

Sonuç olarak kesinlikle bitirsem tekrar alacağım bir ürün termal su belki başka markaların da denerim. Oldukça fazla kullanım alanıyla fiyatını hak eden bir ürün. 

İnstagram: emine_mutfakta

Sevgiler...
Merhaba! Bir süredir aklımda olan artık yazmalıyım dediğim ürünle karşınızdayım Avene Termal Su.
Bir sudan çok ama çok fazlası kendisi. 2 aydır her gün kullandım ve artık sizlerle de izlenimlerimi paylaşmalıyım. 



Termal sular nedir ?

Normal sulardan farklı olarak içeriğindeki mineraller sayesinde cildi yenilemeyi, 7.5 pH değeriyle cildin pH dengesini sağlamayı, tahrişi ve kızarıklığı azaltmayı, cildi nemli tutmak bazı vaatlerinden bir kısmı. 

Nerelerde kullanıyorum ? 

- Ben bu ürünü özellikle akşamları cildimi temizleyip nemlendirdikten sonra yüzüme sıkıyorum ve silmeden nemlendiriciyle birlikte cildimin emmesini bekliyorum. 
- Eğer kuru ciltliyseniz nemlendirseniz de o pütürlü kuru ciltten rahatsızsanız bu yöntemi kesinlikle tavsiye ederim.
- Grip olduysanız silmekten yıpranan burnunuza sıkabilir ya da bir makyaj pamuğuna sıkıp burnunuzu yumuşatmak için kullanabilirsiniz. 
- Epilasyon ya da ağda sonrası vücudunuzun kızaran bölgelerinde, iple kaş- bıyık aldıktan sonra kızaran bölgelerde kızarıklıkları azaltmak için kullanabilirsiniz. 
- Diz kapaklarınız ya da dirsekleriniz kuruysa yumuşatmak için kullanabilirsiniz. 
- Makyajdan sonra daha nemli bir görüntü istiyorsam makyajım bittikten sonra biraz sıkıyorum ve hem makyaj cildime daha iyi oturuyor hem de nemli kalıyor. 
- Fondöten fırçamı ya da BB süngeri bu suyla ıslatıp uyguladıktan sonra fondötenden harika sonuç aldım. 



Kullanmadım fakat şu alanlarda da kullanılıyor:
-Arı, böcek, sivrisinek sokmalarında
- Kaşıntıdan oluşan kuruluk ve yaralarda
- Güneş yanıkları ve Güneş kızarıklıklarında
- Sivilce yaralarında
- Yanıklarda dolaba koyup sıkarsanız cildi ferahlatıyor
- Tonik olarak
- Traş sonrası cildi yatıştırmak için
- Pişiklerde 






Merak edenler için ürünün arka yüzü ve içeriği böyle. 


Sprey şişede ve 50 ml, 150 ml, 300 ml olarak 3 boyda satılıyor Avene Termal Sular. Eczanelerde ve internette kolayca ulaşabiliceğiniz bir ürün. Bendeki 150 ml olanı ve 20 lira civarına satılıyor. 

Sonuç olarak kesinlikle bitirsem tekrar alacağım bir ürün termal su belki başka markaların da denerim. Oldukça fazla kullanım alanıyla fiyatını hak eden bir ürün. 

İnstagram: emine_mutfakta

Sevgiler...

Acı Marul Salatası


Otlara, taze baharatlara oldum olası ilgili biriyimdir. Araştırarak hangisi yenir, hangisi yenmez, nasıl tüketilir diye çoğunu araştırıyorum.
Bu otları tanımanı en güzel yolu orada yaşayan insanlardan öğrenmektir.
Geçen hafta memlekete gidince ben de fırsattan istifade acı marul ile tanıştım. Ege ve İç Anadolu bölgesinde bu aylarda bağlarda, bahçelerde bolca acı marul görmek mümkün.


İşte bu arkadaş acı marul. Normal maruldan biraz daha baskın bir tadı var ve yabani olarak yetişiyor. Her yerde olmasına rağmen köy pazarında da kilosu 5 liraya satılmasına şaşırdım doğrusu.



Bunlar da normal marul. Henüz çok büyümemişler.




Fırında közlediğim patatesleri soyup normal maruldan, acı maruldan ve biraz taze soğandan ekleyip üzerine tuz ve zeytinyağı dökerek bu salatayı yaptım.

Buram buram Anadolu tadındaki tarifim böyleydi :)

Otlara, taze baharatlara oldum olası ilgili biriyimdir. Araştırarak hangisi yenir, hangisi yenmez, nasıl tüketilir diye çoğunu araştırıyorum.
Bu otları tanımanı en güzel yolu orada yaşayan insanlardan öğrenmektir.
Geçen hafta memlekete gidince ben de fırsattan istifade acı marul ile tanıştım. Ege ve İç Anadolu bölgesinde bu aylarda bağlarda, bahçelerde bolca acı marul görmek mümkün.


İşte bu arkadaş acı marul. Normal maruldan biraz daha baskın bir tadı var ve yabani olarak yetişiyor. Her yerde olmasına rağmen köy pazarında da kilosu 5 liraya satılmasına şaşırdım doğrusu.



Bunlar da normal marul. Henüz çok büyümemişler.




Fırında közlediğim patatesleri soyup normal maruldan, acı maruldan ve biraz taze soğandan ekleyip üzerine tuz ve zeytinyağı dökerek bu salatayı yaptım.

Buram buram Anadolu tadındaki tarifim böyleydi :)

ŞALGAMLI BULGUR SALATASI





Malzemeler

▪ 1,5 su bardağı bulgur
▪ 1 su bardağı dondurulmuş mısır
▪ Yarım demet dereotu
▪2-3 taze soğan
▪ Acısız şalgam suyu
▪ Limon suyu, tuz, zeytinyağı






Yapımı 

Bulguru yıkadıktan sonra bir tencereye alalım. Üzerine 1 su bardağı kadar şalgam suyu dökelim. 

▪ Şalgam suyunda ölçü vermedim çünkü suyunu çektikçe bulgurları kontrol edin. Halen sertse biraz daha şalgam suyu ekleyin. 

▪ Mısırı da bir tencereye koyup üzerine biraz su ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. ▪ Mısır pişerken, bulgur soğurken dereotunu ve taze soğanı ince ince doğrayın. ▪ mısırı ocaktan alıp süzgece dökün.

 ▪ Yeşilliklerin içine bulguru ekledikten sonra mısırları ekleyin. 
İsterseniz kornişon turşu da koyabilirsiniz. 

▪ Yağ, limon ve tuz attıktan sonra karıştırıp servise hazır. 


İnstagram hesabım: emine mutfakta




Malzemeler

▪ 1,5 su bardağı bulgur
▪ 1 su bardağı dondurulmuş mısır
▪ Yarım demet dereotu
▪2-3 taze soğan
▪ Acısız şalgam suyu
▪ Limon suyu, tuz, zeytinyağı






Yapımı 

Bulguru yıkadıktan sonra bir tencereye alalım. Üzerine 1 su bardağı kadar şalgam suyu dökelim. 

▪ Şalgam suyunda ölçü vermedim çünkü suyunu çektikçe bulgurları kontrol edin. Halen sertse biraz daha şalgam suyu ekleyin. 

▪ Mısırı da bir tencereye koyup üzerine biraz su ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. ▪ Mısır pişerken, bulgur soğurken dereotunu ve taze soğanı ince ince doğrayın. ▪ mısırı ocaktan alıp süzgece dökün.

 ▪ Yeşilliklerin içine bulguru ekledikten sonra mısırları ekleyin. 
İsterseniz kornişon turşu da koyabilirsiniz. 

▪ Yağ, limon ve tuz attıktan sonra karıştırıp servise hazır. 


İnstagram hesabım: emine mutfakta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

EMİNE MUTFAKTA COPYRIGHT©2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN